Мобилните приложения се използват все повече по света, а с това нараства и предлагането на широка гама от най-различни по дизайн, функции и предназначение апликации. При толкова богат избор понякога е трудно да изберем кое е най-полезното или забавното за нас.

Ако искате да опитате нещо ново на телефона си, вижте 7-те най-добри мобилни апликации за февруари, подбрани от британския вестник The Guardian.

Guides (за Android и iOS)

Най-новото приложение за туристи от най-големия издател на пътеводители Lonely Planet, което върши добра (а и безплатна) работа, като прехвърля някои от пътеводителите от книжните страници на малкия екран. Достъпни са десетки градове, с карти, които можете да съхранявате офлайн.

Metamorphabet (за Android и iOS)

Това приложение за деца е достъпно за iPhone от известно време, но е новост за операционната система Android. Представлява интерактивна азбука, предназначена за тъчскрийн, с анимации, които илюстрират думи за деца.

Kickstarter (за Android и iOS)

Друго приложение, което със закъснение навлиза и при операционната система Android. Това е апликацията за услугата за групово финансиране Kickstarter. Чудесен начин да търсите нови проекти, опитващи се да съберат средства, както и да видите какво подкрепят приятелите ви.

Movesum (за Android и iOS)

Има изобилие от приложения и джаджи за проследяване на стъпките ви, които ви помагат да бъдете по-активни и да се движите повече. Movesum е умна апликация, която ви показва колко калории сте изгорили при вървене и ви насърчава да преразгледате дневните си цели.

Once: One match per day (за Android и iOS)

Tinder не е единственото приложение в света на онлайн срещите. Once ви препоръчва едно съвпадение на ден: можете само да се видите, с обещание за човешко сватосване вместо просто алгоритми, които ви помагат да намерите партньор.

Playlist a day (за Android и iOS)

Приложението е на Warner Music Group и ви предоставя нов музикален плейлист на всеки 24 часа. Ще трябва да имате платен абонамент към стрийминг услугата Spotify, за да го използвате, и можете да очаквате да са включени доста артисти на Warner.

Mimicker alarm (за Android)

Екипът на Microsoft, работещ по експериментални приложения, е измислил нов начин да ви събуди. За да изключите алармата, ще трябва да направите „мимика” на нещо: от правенето на определена физиономия до казването на определена фраза. Звучи ви смешно? Може би донякъде е, но определено ще ви разсъни.