Създадената през 1995-а година българска компания "Екстрапак" планира откриването на два нови завода край Велико Търново. Производителят на хартиени опаковки обяви пред Money.bg, че предпиятията ще се намират в Павликени и село Ледник. Инвестицията надхвърля 10 милиона лева и ще доведе до отварянето на близо 100 нови работни места. 

Припомняме, че през 2022 година от компанията обявиха пред екипа ни началото на строеж на фгабрика за производство на екологични хартиени опаковки във Велико Търново. Предивдената инвестиция за нея беше в размер на 12 милиона лева.

В годините след създаването си "Екстрапак" многократно увеличава производствения капацитет и разширява мрежата от представителства във всички големи български градове. Основната част от печалбата си фирмата реинвестира в квалифициран персонал и високотехнологично оборудване. Първия си модерен завод "Екстрапак" пуска в експлоатация през пролетта на 2001 година.

"Екстрапак" строи завод за 12 милиона лева във Велико Търново

Великотърновска компания строи завод за 12 милиона лева в старата столица

Компанията разкрива 80 нови работни места

Новите заводи в Павликени и село Ледник

Единият от планираните два нови завода ще се намира в землището на село Леденик и в него ще бъдат разкрити 30 нови работни места. Втората фабрика ще заработи в град Павликени на територията на бивш държавен консервен комбинат. Наетите работници там ще бъдат около 70. Според плановете на мениджмънта на компанията и двете производства ще заработят още от това лято.

Великотърновската "Екстрапак" изнася 70% от продукцията си извън България, главно за страните от ЕС, както и за Швейцария, Норвегия и Великобритания.

Снимка 644269

Източник: Екстрапак

Велико Търново като притегателен център за нови инвестиции

Велико Търново и районът около града стават все по-привлекателна локация за инвеститорите, обявиха наскоро от местната община. Припомняме, че в края на миналата година старопрестолният град се сдоби и с първия си модерен многофункционален бизнес център, което стана именно след инвестиция на "Екстрапак". Както Money.bg писа тогава, новата придобивка беше построена за 4 години - от 2019-а до 2023 година. Разгъната застроена площ е над 30 хил. кв. метра, сградата е на осем етажа плюс един подземен и един технически.

Иновативният проект предлага конгресен център, който досега липсваше в старата столица. А през годините се е доказала необходимостта от такъв, което показват и многобройните запитвания за база, в която да се провеждат многолюдни събития, конференции и конгреси.

Конгресният център разполага с шест зали и е снабден с висококачествени аудио-визуални системи и просторни фоайета. Най-голямата конгресна зала е напълно готова да отговори на високите изисквания за провеждане големи мероприятия, а за пълното техническо окомплектоване се очаква доставката от Франция големи тонколони.

Бизнес центърът предлага модерни офис пространства, персонализирани според индивидуалните нужди на ползвателите, както и 30 изнесени работни места.

Инвестициите, направени от фирма "Екстрапак" - занимаваща се с производството на торби и опаковки от хартия, текстил и полиетилен - при строителството на бизнес центъра, са около 40 милиона лева. Проектът е дело на студио "Иво Петров архитекти", а самото строителство е поверено на фирма "Лъки строй 2011" ЕАД - Габрово. Сградата наскоро беше одобрена от Държавната приемателна комисия без забележка.

Велико Търново се сдоби с бизнес център за 40 милиона лева

Велико Търново се сдоби с бизнес център за 40 милиона лева

Строителството продължи 4 години, а официалното откриване предстои