Създадената през 1995-а година българска компания "Екстрапак" строи нов завод за производство на екологични хартиени опаковки във Велико Търново. Инвестицията е в размер на 12 милиона лева и ще разкрие 80 работни места, обявиха от компанията пред регионалните медии в старата столица. Новина беше потвърдена пред Money.bg и от местната община.

Заводът трябва да е напълно изграден още до края на тази година.

"Макском" и Pierer инвестират €40 милиона в завод за електрически велосипеди край Пловдив

Българска и австрийска компания инвестират €40 милиона в завод за електрически велосипеди край Пловдив

Предприятието ще разкрие 1 000 работни места

В годините след създаването си "Екстрапак" многократно увеличава производствения капацитет и разширява мрежата от представителства във всички големи български градове. Основната част от печалбата си фирмата реинвестира в квалифициран персонал и високотехнологично оборудване.

Първия си модерен завод "Екстрапак" пуска в експлоатация през пролетта на 2001-а година. След време са изградени още три. Новият, четвърти подред, ще бъде построен на собствен терен върху 5 дка площ с РЗП 7000 кв. м и ще се намира по пътя за село Леденик.

В него ще се работи при непрекъснат производствен цикъл, а оборудването ще включва 15 нови машини, сред които ще има такива за печат, за форматиране на хартията и за конфекциониране на крайните изделия.

Великотърновската компания изнася 70% от продукцията си извън България, главно за страните от ЕС, както и за Швейцария, Норвегия и Великобритания.

Към момента персоналът на "Екстрапак" във Велико Търново наброява над 700 души. Още 40  работят в дъщерна компания в столицата. В София фирмата има офисна и логистична база от 2004-а година.

Видинският завод, който търси над 100 нови служители с 1000+ лева заплата

Видинският завод, който търси над 100 нови служители с 1000+ лева заплата

Инвестицията в "Технически компоненти - България" ЕООД до момента надхвърля 6 милиона лева