Австрийската туристическа компания Falkensteiner Michaeler Tourism Group обяви, че планира да инвестира внушителните €300 милиона в изграждането на нови хотели, вили и къмпинги в две хърватски дестинации, в които вече присъства - Задар и Крък, съобщава SeeNews. Това ще се случи през следващите пет години.

"От общата сума, която ще бъде инвестирана, около €150 милиона са планирани в Задар за курорта Пунта Скала. Тук през следващите 5 години искаме да изградим зависимости, които ще бъдат част от напълно реновирания хотел Диадора, който е надстроен до категория 5 звезди, ще изградим и вили", заяви Александра Гейер - експерт по връзки с обществеността на Falkensteiner.

Голяма инвестиция е планирана и в Борик, където компанията ще извърши мащабни ремонти и и ще изгради зелен курорт. Този проект в момента се договаря с градските власти на Задар, в северната част на Адриатическия регион на Далмация.

Турция вече печели повече от туризъм: $840 на човек

Турция вече печели повече от туризъм: $840 на човек

От началото на годината България е на второ място по посещения след Германия

Австрийската компания ще разшири и присъствието си на остров Крък, в северния хърватски адриатически регион Кварнер.

"В Пунат, на остров Крък, планираме инвестиция от €65 милиона, за да превърнем, наред с други неща, сегашния автомобилен къмпинг в петзвезден първокласен къмпинг", добави Гейер.

Falkensteiner управлява 27 четири и петзвездни хотела и два апартаментни комплекса в Австрия, Италия, Хърватия, Черна гора, Словакия, Сърбия и Чехия, както и първокласен къмпинг в Задар, Хърватия, става ясно от справка в уебсайта на компанията.

Екзотичен остров в Адриатическо море се продава за €700 000

Екзотичен остров в Адриатическо море се продава за €700 000

Островът се нарича Mali Kosmač и се намира в Хърватия