Nokia изтегли заем от 500 милиона евро (561 милиона долара) от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), пише Reuters. Заемът е бил изтеглен на 24 февруари, показват данни от годишния доклад на компанията, публикуван вчера пред Комисията за ценни книжа и борси в САЩ.

Финландският производител на телекомуникационно оборудване посочи, че договореният кредит за научноизследователска дейност с ЕИБ, падежиращ след пет години, е подписан през август 2018 година.

Финансите на Nokia се следят внимателно от края на 2019 година, когато фирмата намали изплащането на дивидент и заяви, че ще трябва да инвестира повече в развитието на своето 5G оборудване, отколкото очакваше.

Nokia успокои инвеститорите с по-добри резултати

Nokia успокои инвеститорите с по-добри резултати

Икономиите на компанията дават резултат

Все пак акциите на компанията се оказаха печеливши през последното тримесечие на 2019 година, надминавайки очакванията на анализаторите. Това до някаква степен доведе до облекчение сред инвеститорите.

Въпреки че оперативната печалба от 1,13 милиарда евро (1,2 милиарда долара) надвишава консенсусната оценка на анализатори от 1,09 милиарда евро, компанията остава под напрежение, след като намали прогнозите си през октомври.

САЩ настоява ЕС да използва 5G технология от Ericsson, Nokia или Samsung, но не и от Huawei

САЩ настоява ЕС да използва 5G технология от Ericsson, Nokia или Samsung, но не и от Huawei

Било време ЕС да разбере, че 5G технологията на Huawei не превъзхождала по нищо конкурентните такива