В Хърватия е потвърден втори случай на коронавирус. Това заяви здравният министър на страната Вили Берос, цитиран от SeeNews.

По думите на министъра вторият човек с констатирана инфекция на коронавирус е в добро клинично състояние. Неговата приятелка, която продължава да бъде под наблюдение, е дала отрицателни проби за вируса.

"Мога да кажа, че имаме втори потвърден случай. Това се очакваше, тъй като лицето е брат на първия пациент, който даде положителни проби", заяви Берос.

Епидемията може да "изтрие" €2,5 милиарда от икономиката на Гърция

Епидемията може да "изтрие" €2,5 милиарда от икономиката на Гърция

По-оптимистичният сценарий предполага, че ситуацията ще бъде овладяна до април

Здравните власти в Хърватия уверяват, че всички, които досега са дали положителна проба в страната, са в добро състояние. При тях симптомите протичали леко.

Вчера стана яснo, че в Хърватия е регистриран първият потвърден случай на коронавирус. Става въпрос за млад мъж, който наскоро е бил в Милано, където понастоящем е най-голямото огнище на заразата в Европа - там са заразени над 200 души, а най-малко 5 са починали.

Мерките срещу разпространението на вируса причиняват сериозен удар върху икономиката на Италия - най-развитите и богати район на практика са парализирани. Вирусът вече взе две жертви и във Франция. Съседна Гърция също потвърди един случай на заразата.

Най-богатите региони на Италия са блокирани заради коронавируса

Най-богатите региони на Италия са блокирани заради коронавируса

И Италия тръгна стремглаво към рецесия