През 2018 г. 356-метровият хотел Gevora в Дубай се превърна в най-високият в света, като получи сертификат от рекордите на Гинес. Царуването му обаче няма да трае дълго, защото рекордът на 75-етажната кула ще бъде подобрен от нов стъклен небостъргач, който се намира в квартал Марина в Дубай, пише CNN.

The Ciel Tower ще достига височина 360.4 метра, потвърди строителната компания The First Group. Сградата ще включва 1 209 луксозни апартамента и резиденции, разпределени на 82 етажа.

Дизайнът ѝ е дело на архитектите oт NORR, създатели на хотел Atlantis. Стъклената палуба за наблюдение ще предлага 360 градусови гледки към града. Забележителностите могат да бъдат съзерцавани и от басейна на покрива и ресторантите. Гостите ще могат да се наслаждават и на "панорамна гледка към бреговата ивица, като ще виждат включително емблематичния изкуствен остров Палм Джумейра", споделя говорител от The First Group.

Дизайнът на сградата е спечелил и три награди на International Property Awards през декември. Хотелът ще разполага със спа център, бизнес съоръжения и "множество луксозни ресторанти", които ще бъдат обявени през следващите месеци.

Строителните работи продължават от 2016 г., а Ciel Tower се очаква да отвори врати в края на 2022 г. или началото на 2023 г. Oт The First Group ще търсят официална сертификация за най-високия хотел в света преди датата на откриването му.

Това ще добави още един участник в Дубай в списъка на най-високите хотели в света, който вече включва Gevora (356 метра), JW Marriot Marquis (355 метра), Rose Rayhaan (333 метра) и Burj al Arab (321 метра).

Четирите най-високи сгради, които ще бъдат завършени през тази година

Четирите най-високи сгради, които ще бъдат завършени през тази година

Всички те ще се издигат на над 440 метра височина