Основателят на Microsoft Бил Гейтс е не само най-богатият американец, но и най-заможният човек в света. Според индекса на милиардерите на Bloomberg нетното му състояние възлиза на 87 милиарда долара.

След него по богатство в Щатите са съответно инвеститорът Уорън Бъфет, шефът на онлайн търговеца Amazon Джеф Безос, създателят на Facebook Марк Зукърбърг. Трудно е човек да си представи колко точно е голямо богатството на тези хора. А можете ли да си представите в какви палати живеят?

От Mansion Global се опитват да внесат яснота по този въпрос, като разказват къде живеят най-богатите американци.

1. Бил Гейтс

Богатство: $81 милиарда

Град: Медина, Вашингтон

По-голямата част от своето време Гейтс прекарва в имението си в Медина, носещо името Xanadu 2.0. То гледа към езерото Вашингтон, като построяването му е отнело седем години и е струвало 63,2 милиона долара.

2. Уорън Бъфет

Богатство: $70,7 милиарда

Град: Омаха, Небраска

Американският инвеститор е известен със скромния си начин на живот. Въпреки че е вложил огромни суми в имоти, той все още прекарва дните си основно в къщата си в Небраска, която купува в далечната 1958 година срещу 31 500 долара. Сградата е строена през 1921 година.

3. Джеф Безос

Богатство: $64,9 милиарда

Град: Медина, Вашингтон

Собственикът на Amazon се нарежда на 26 място в Щатите по броя и площта на притежаваните от него имоти. Той има ранчо в Западен Тексас, къща във Вашингтон, три свързани апартамента в небостъргача Century Tower в Манхатън, както и имот в Бевърли Хилс.

Той обаче живее в къща в Медина, която се намира в близост до централния офис на Amazon. В региона той има още вила и малка къща на брега на езерото Вашингтон, подобно на Бил Гейтс.

4. Марк Зукърбърг

Богатство: $51,4 милиарда

Град: Пало Алто, Калифорния

Най-младият в списъка с милиардерите дава голяма част от парите си, за да подпомага училища и болници. Неговото имотно портфолио включва дома му в Пало Алто и къща за 9,9 милиона долара в Сан Франциско. Зукърбърг купува къщата си в Калифорния през 2011 година за 7 милиона долара.