90-годишната японка Хамоко Мори е призната за най-възрастният геймър в света според Guinness World Records. Със своите умения в онлайн игри, тя е спечелила много последователи.

Мори е известна като Gamer Grandma на своите 250 000 абонати в YouTube. Започва да играе преди 39 години, на 51-годишна възраст. Каналът й в YouTube стартира през 2015 г. Тя публикува до четири видеоклипа месечно, пише CNBC.

В клиповете си тя прави всичко - от разопаковане на нови конзоли до излъчване на игрите си.

Мори казва, че "Grand Theft Auto" е сред любимите й игри. Това което споделя сега, е че иска да прави възможно повече клипове и, че коментарите под тях я трогват.

По думите й, Мори е доволна от живота си. "След като съм живяла толкова дълго, усещам повече от всякога, че толкова много години на игри беше правилният избор. Наистина се наслаждавам на живота си - забавно е", заяви Мори в медийно съобщение от Guinness World Records.

Тя показва остро чувство за хумор във видеоклиповете си, като един от тях е наречен "старица играе Elder Scrolls V Skyrim".

Клипът "90-годишната баба играе Dauntless" има повече от 3 милиона гледания - в него Мори духа свещите на тортата си за рождения й ден, след което започва играта, в която се бие с чудовища. "Днес ще играя" Dauntless ", казва тя. "След като започнах да правя това, беше толкова забавно и не можах да спра.

Първата конзола, която си купува е Cassette Vision, която беше пусната в Япония на 30 юли 1981 г. "Изглеждаше толкова забавно и реших, че не е честно, ако само деца го играят", каза Мори.