Австралийският милиардер Клайв Палмър ще строи Титаник II. Милиардерът със състояние от 4,2 милиарда долара заговори за тази своя мечта преди почти десетилетие, като сподели идеята си на пресконференция в лондонския хотел Ritz. Проектът беше отложен, а през 2018 г.а възобновен и отново спрян, поради пандемията от Covid-19 и т.н.

Сега милиардерът е по-решен и по-богат от всякога най-накрая да накара кораба на мечтите си да отплава. Ентусиазираният милиардер има план, който включва осигуряване на корабостроителница за строителството на кораба в началото на следващата година. Бъдещият кораб ще бъде моделиран по модела на оригиналния морски шедьовър и ще стартира първото си плаване от Саутхемптън до Ню Йорк през юни 2027 г. Това ще бъде 56 000 тонен кораб, който ще струва между 500 милиона и 1 милиард долара, разказва luxurylaunches.com.

За сравнение суперяхтата на руския олигарх Алишер Усманов за 800 милиона долара Dilbar е една от най-големите в света с обем от 16 000 тона. Както стана ясно проектът Титаник II ще бъде три пъти по-голям от него.

Круизният кораб, който плава около света през последните 20 години. Колко струват жилищата на борда?

Круизният кораб, който плава около света през последните 20 години. Колко струват жилищата на борда?

Той обикаля света с приблизително 150 пътуващи семейства

Според информацията Титаник II ще е реплика на оригиналния Titanic с девет палуби, същия интериор и оформление на кабината като оригинала, бална зала, плувен басейн и турски бани, според Tatler.

"Разликата с оригинала ще е, че Титаник II ще разполага с всички съвременни удобства, с технологии от 21-ви век и най-новите системи за навигация и безопасност",заявиха от компанията. Новият дизайн на кораба показва 835 кабини, разделени като 383 в първа класа, 201 във втора и 251 в трета.

Оригиналната трапезария, първокласен салон за хранене, голяма бална зала, гимнастически салон, корт за скуош и казино ще бъдат част от новия кораб - всичко това ще накара туристите да се пренесат в аристократичния свят на героите Джак Доусън и Роуз.

Палмър стана милиардер през 2019 г. Той се занимаваше с няколко бизнеса като недвижими имоти през 80-те години на миналия век до света на минното дело. Палмър притежаваше Queensland Nickel и Palmer Nickel and Cobalt Refinery. Магнатът притежаваше и яхта на стойност 40 милиона долара, наречена "Австралия", която разполага с джакузи, голям апартамент, трапезария и два бара.