През последните няколко години няколко стартъпа обещаха да построят жилищни круизни кораби.Една така компания е Storylines например, която обещава, че ще може да има на борда си до 1000 гости - плановете са да отплава през 2026 г.

Victoria Cruises Line даде заявка, че корабът Victoria Majestic ще започне да обикаля света през декември. Ако вече се замисляте далид а не се впуснете в подобно приключение и сте любопитни какъв би бил животът в морето, няма нужда да чакате месеци или години. И в момента има на разположение голям круизен кораб, който предлага покупки на жилища на борда. Той плава около света през последните 20 години.

Това е The World. През последните две десетилетия - от 2002-ра година- той обикаля света с приблизително 150 пътуващи семейства и започва нов маршрут на на всеки две до три години. Разбира се, няма нужда да живеете на борда, ако искате да пътувате по света. Но като всеки на круизен круизен кораб, вие плащате за удобството.

Вместо да резервирате сами полети и хотели, да разопаковате и преопаковате и да чертаете маршрути.... жилищните круизни кораби като The World позволяват на пътниците спокойно да обиколят земното кълбо в уюта на собствените си домове.

Маршрутът се определя три години предварително от екип и комитет от жители. Всяка година корабът пътува до над 100 дестинации, според компанията. За разлика от повечето круизни кораби, The World остава на всяко пристанище средно три дни. The World и неговите обитатели вече са посетили над 1000 дестинации в 120 държави към февруари 2022 г.

Ще платите ли 1 милион долара, за да живеете в свое жилище на този круизен кораб?

Ще платите ли 1 милион долара, за да живеете в свое жилище на този круизен кораб?

MV Narrative е екологично устойчив круизен кораб, който ви предлага 547 частни резиденции

Според главния изпълнителен директор на The World Том Уолбър жителите на кораба са от около 20 държави, но повечето са от САЩ. Много от тях са собственици на бизнес, предприемачи и лидери в съответните им области. Средната възраст на пътниците от The World е някъде около 60-те години.

Корабът разполага с 165 апартамента, струващи между 2 и 15 милиона долара, без годишните такси за собственост. Те са малки като студио с площ от 30 кв. м. Има и доста големи - като резиденция с три спални с площ от 300 кв. м.

Много малко от жителите на борда на кораба са там през цялата година. Повечето имат редица домове по света, казват от екипажа. Така че в по-голямата си част пътниците прекарват средно от три до шест месеца на кораба годишно.

На борда има средно около 150 и 200 от жителите. Мнозина избират да плават с The World по време на ваканции или до интересни места като Антарктика.

Ако даден жител иска да се изнесе, той може да продаде жилищата си.

С над 40 ресторанта и 7 басейна, най-големият круизен кораб в света тръгва на първото си плаване през 2024-а

С над 40 ресторанта и 7 басейна, най-големият круизен кораб в света тръгва на първото си плаване през 2024-а

След като бъде завършен, корабът ще предлага 20 палуби, ще бъде дълъг дължина 60 метра

Удобствата на борда включват зала за видеоигри, зала за игра на карти, библиотека, гост-лектори с различни семинари и спа център с площ от 7000 квадратни метра. Има и тенис корт, два басейна, писта и яхтено пристанище с достъп до водата. Има и четири ресторанта и барове.

Корабът остава "на сушата" на всеки три години за определен период от време. През тези четири до шест седмици жителите не могат да останат на кораба, защото е затворен за поддръжка.