Само един бизнес съвет, но както се казва - за един милион долара, получава съоснователят и главен изпълнителен директор и на Airbnb Брайън Чески. Съветът е от инвеститор на име Пол Греъм и именно той помага на бизнесмена да превърне една мечта в империя за милиарди, признава самият Чески, цитиран от CNBC. 

От стартъп до индустриален гигант на стойност $70 милиарда

"Съсредоточете се върху 100 души, които ви обичат, вместо да карате милиони хора просто да ви харесват. Това е най-добрият съвет, който някога съм получавал", споделя Чески по време на събитие на Stanford Graduate School of Business.

Този милиардер дава под наем чрез Airbnb една от спалните в дома си в Сан Франциско за $0

Този милиардер дава под наем чрез Airbnb една от спалните в дома си в Сан Франциско за $0

Основателят на платформата за настаняване иска да докаже, че няма никакви пречки при обявяването на апартамент в Airbnb

Думите на Пол Греъм, който е съосновател на технологичния стартъп акселератор Y Combinator, помагат на Чески и неговите партньори да се съсредоточат върху малка аудитория от потенциални клиенти, докато изграждат своята компания за ваканционни имоти под наем.

В ранните дни на Airbnb съветът, превърнал се в бизнес план, означава създаване на изживявания за гостите, отличаващи се от традиционния престой в хотел. Именно домашната атмосфера и уют правят платформата толкова успешна по цял свят.

В началото малък брой хора оценяват престоя си в Airbnb

Малкият брой хора, които оценяват високо изживяването чрез Airbnb, са както гости, така и домакини. Именно те се превръщат в "маркетинговия отдел" на компанията. Стратегията проработва.

През първото си десетилетие компанията става по-голяма от Hilton, която стартира през 1919 година, а днес има пазарна капитализация от $36,43 милиарда. Голяма част от този ранен растеж се дължи на т.нар. "маркетинг от уста на уста".

Днес Брайън Чески все по-често подкрепя идеята имотите в Aorbnb да се използват не само за почивка, а също и за работа "от вкъщи". И тази негова идея също жъне световен успех.

Имение, в което са снимани сцени от "Кръстникът" вече може да се наеме чрез Airbnb

Имение, в което са снимани сцени от "Кръстникът" вече може да се наеме чрез Airbnb

Къщата е на разположение за до 5 гости за целия август месец