11 са участниците в откритата от Министерството на държавната администрация и административната реформа процедура за сключване на рамково споразумение с предмет „Доставка на компютърни системи, периферна техника и мултимедия".

Фирмите подали оферти за участие са: „ЦАПК Прогрес" ООД,  „Нет Ис" ООД,  „Парафлоу Комуникейшънс" ООД, „Аксиор" ООД, „Контракс" ЕАД, „Престиж Бизнес" АД, „Прайм Технолоджис" ООД, „Стемо" ООД, Кооперация „Панда", „Ай Би Ес България" ЕООД, „Индекс България" ООД.

Предмет на тази обществена поръчка е доставката на периферна и компютърна техника за нуждите на министерството, областните и общинските администрации, като става дума за UPS (непрекъсваеми токозахранващи устройства); периферна техника; преносими и настолни компютри и сървъри.

Оценяването на офертите ще се извърши по различни показатели за отделните обособени позиции. За доставката на UPS най-голяма тежест ще има ценовото предложение и техническите показатели, а срокът на доставка формира 10% от оценката на предложенията.

При избора на периферни устройства с най-голяма тежест отново ще е цената, но от съществено значение ще бъдат и техническите показатели и срокът на доставка.

При избора на преносими и настолни компютри и сървъри крайната оценка ще формира най-вече от цената и от  техническите характеристики на предложението.

Кои са фирмите:

ЦАПК "Прогрес" ООД е създаден от Българското Правителство през 1982 год., като изпълнител на проекти за модерни информационни системи на Програмата за развитие на ООН и е официален партньор на фирмите DELL, ORACLE, MICROSOFT и AUTODESK от 1991 год., като системен разработчик и интегратор, както и на MUTOH и XEROX.

НЕТ ИС е частна българска компания, създадена през 1994 г. с основна мисия да предоставя помощ на организациите да максимизират възвръщаемостта от инвестициите в информационните технологии. Като част от ВМ Финанс Груп АД, НЕТ ИС притежава огромен ресурс и потенциал за своето развитие.

Парафлоу Комуникейшънс ООД е създадено през 1995 г. от партньори с успешна професионална и научна кариера.
Фирмата е системен интегратор на българския пазар на информационни технологии.

АКСИОР  е основана през 1991г. и от 1999г. е сертифицирана в съответствие със стандарта за качество ISO 9001:2000.
Фирмата
 е член на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), а от 1995г.  е член на Американската търговска камара в България.

Първата фирма Контракс е основана през 1987 г. в Будапеща, Унгария. Българското дружество Контракс е основано в началото на 1992 година.
От 2000 г. КОНТРАКС ООД е изцяло българска частна компания, специализирана в обслужването на големи частни и държавни структури.КОНТРАКС е една от първите фирми на българския ИТ пазар, сертифицирана по стандартите на ISO.

„Престиж Бизнес" АД е създадена през 1991 година. През 200 година създава първият в България електронен каталог на CD и първият пълен Интернет магазин за офис продукти.
През 2004 година Престиж Бизнес става еднолично акционерно дружество с управляващ директор Латинка Мушева и разширява организационната си структураь а година по-късно дружеството получава сертификат по ISO 9001:2000.

Прайм Технолоджис ООД е частна фирма, основана през 2003 година, сертифицирана по стандарта ISO 9001:2000. Дружеството работи в тясно сътрудничество с най-големите производители на хардуер и софтуер, като същевременно интегрира техните продукти в комплексни IT решения.

Стемо ООД е основана през февруари 1991 г. от четирима компютърни специалисти като българска частна компания, специализирана в областта на компютърните технологии. Дейността си фирмата започва с доставки на персонални компютри и производство на софтуер.

Кооперация Панда извършва търговия на едро с канцеларски материали, електроника, консумативи, офис обзавеждане и др. Фирмата е официален представител на Faber-Castell, ADEL, Legamaster, 3M, Falken, COLOP, Manu, Casio и др.Кооперация Панда е главен франчайзър за България на Office 1 Superstore.

Ай Би Ес (IBS) е водеща българска компания приела предизвикателството чрез иновативност и прогресивни технологии да доставя решения променящи живота и бизнеса. Съчетаваме услуги в областта на информационните технологии с високо квалифицирани умения и професионализъм, които подпомагат развитието на организациите с оглед постигане на по-висока ефективност, по-добро ниво на обслужване на клиентите и партньорите и по-добра продуктивност.

„Индекс България" ООД е основен внисител на Dell.