Днес беше открито изложението "ITF SLOVAKIATOUR 2007", на което България е страна-партньор.

Това е най - голямото туристическо изложение в Словакия и едно от най-големите в Централна Европа. Тази година на него участват 871 изложители от 31 страни.

Изложението беше открито в присъствието на министъра на икономиката Любомир Яхнатек, министъра на външните работи Ян Кубиш, кмета на Братислава Андрей Дюровски, заместник-министри, представители на дипломатическия корпус, представители на региони, туристически компании и много журналисти.

България е единствената страна-партньор на изложението и интересът към нея е обяснимо голям. Официалните лица посетиха българския щанд, разположен на 200 кв м на централно място в изложбения център.

"България участва за 8 път на ITF в Братислава, защото словашкият пазар е много важен за българския туризъм. За 2006 година 88700 словашки граждани са посетили страната ни.

По-късно днес България ще бъде представена като модерна целогодишна дестинация за туризъм и отдих на специална пресконференция, на която ще се презентира и новия 45-секунден клип на страната ни, както и 10-минутен филм за 24-те чудеса на България.