Стратегията за приватизация на Параходство „Български морски флот" ЕАД ще бъде публично представена утре пред журналисти и синдикати.

Събитието ще се състои от 11.00 ч в Гранд хотел „София". Срещата се организира от Министерството на транспорта, парламентарните комисии по транспорт и съобщения и по икономическа политика.

В представянето на Стратегията участие ще вземат министърът на транспорта Петър Мутафчиев, министърът на финансите Пламен Орешарски, председателят на Комисията по транспорт и съобщения към Народното събрание Йордан Мирчев, председателят на Комисията по икономическа политика към Народното събрание Йордан Цонев, изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Тодор Николов, председателят на Работната група по изготвянето на Стратегията за приватизация на БМФ Цвета Каменова, изпълнителният директор на БМФ кап. Христо Донев и председателят на Съвета на директорите на дружеството Красимира Стоянова.

Поканени са да присъстват варненският кмет Кирил Йорданов, областният управител на Варна Петър Кандиларов, председателят на КНСБ Желязко Христов и президентът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев.