Популярна американска верига за бързо хранене оповести намеренията си да разшири осезаемо своето присъствие на европейския пазар. Става дума за Wendy's и първите страни, в които ще стъпи през следващата година, са Румъния и Ирландия.

Представител на компанията заяви, че сключените споразумения предвиждат отварянето на 50 ресторанта Wendy's в Румъния през следващото десетилетие и 30 в Ирландия за същия период.

Амбициозният план включва откриването и разработването на стотици обекти на Стария континент в рамките на следващите 10 години.

След бойкот и протести McDonald's купува своя 30-годишен франчайз в Израел

След бойкот и протести McDonald's купува своя 30-годишен франчайз в Израел

Компанията си връща собствеността върху стотици ресторанти в страната

Завръщане във Великобритания

Това е следващата, логична стъпка след повторното навлизане на Wendy's в Обединеното кралство през 2021-ва, чийто пазар напусна само година по-рано. Към момента компанията разполага с малко над 30 обекта там и планира отварянето на нов ресторант в Ливърпул през това лято.

В намеренията й влиза откриването на общо 50 ресторанта до края на годината, както и достигането на впечатляващата бройка от 400 заведения във Великобритания в следващите десетина години.

Търсят се франчайз партньори

Президентът на международния отдел на The Wendy's Company Е.Д. Уанч изтъкна значението на Европа като ключов пазар за международен растеж на компанията. Той заяви още, че Wendy"s се фокусира върху изграждането на франчайзинг мрежа.

Wendy's търси активно франчайз партньори със солиден опит и история, които да се ангажират с развитието и популяризирането на марката. От компанията заявиха, че смятат да използват своята утвърдена верига за доставки, регионални екипи и маркетингови партньори, за да подкрепят предстоящото разширяване на бизнеса.

Създадената през 1969 година в Охайо верига за бързо хранене Wendy"s e известна със своите квадратни хамбургери. Към момента разполага с над 7000 ресторанта в повече от 30 страни.

Българската верига Happy отвори първия си ресторант в съседна Румъния

Българската верига Happy отвори първия си ресторант в съседна Румъния

Заведението се намира в столицата Букурещ