Сръбската ИК компания Braineering IT Solutions, която е специализирана в областта на ИТ инфраструктурата, излиза от родината си. Компанията обяви, че е отворила нов регионален хъб в Дубай.

Дружеството отваря своя офис там след като сръбската Търговско-промишлена палата подписа споразумение за партньорство с Dubai Free Zone Council.

От Braineering IT Solutions посочват, че ще работят в посока да привлекат повече родни фирми да създадат свои регионални центрове за Близкия Изток, Азия и Африка в границите на Обединените арабски емриства.

"След подписването на споразумението, дружествата, специализирани във вазобновяемата енергия, авиационните технологии, селското стопанство и други сектори започнаха разговори за отваряне на местни представителства в Дубай", посочва Марко Селакович, който е представител на сръбската Търговско-промишлена палата там, цитиран от Emerging Europe.

Според споразумението сръбските компании могат да се възползват от различни облаги в Дубай, включително ускорена процедура за основаване на фирма, подкрепа за по-лесно получаване на разрешителни за дейност и други.