След като преди седмица BP обяви, че ще се стреми да се превърне в неутрална откъм емисии компания, от Shell изтъкнаха, че компанията няма да влиза в "напревара във въоръжаването" с останалите гиганти от сектора, предаде Oilprice. Въпреки това компанията ще продължи да се стреми към понижаване на въглеродния отпечатък на продуктите си, като свърже представянето в сферата с възнаграждението на служителите си.

"Понижаването на емисиите до нула е единственият път напред", каза главният изпълнителен директор на Shell Бен ван Бюрден в средата на миналата година. Въпреки това компанията се занимава с петрол и газ и това ще остане така за момента, допълни още той.

BP иска да зарежда китайски електрически автомобили

BP иска да зарежда китайски електрически автомобили

Тя изгражда зарядни станции заедно с китайската Didi Chusing

През 2019 г. гигантът зададе краткосрочните си цели за понижаване на емисиите, а BP обяви, че ще ги постигне още по-високи резултати и от тях. "Когато ги разберем, ще помислим за тях, но за момента не смятам, че трябва да влизаме във въоръжена надпревара относно въглеродните емисии", коментира Маартен Вестелаар, директорът по интегрирани газови и нови енергии на Shell.

За разлика от конкурентите си, англо-нидерландската компания също така вече се е обвързала с конкретни цели, от които зависи плащането на директорите ѝ.