За първа година в България Tek Experts, водещ глобален доставчик на специализирани услуги за техническа поддръжка, и Microsoft си сътрудничат, за да наемат повече жени в ИТ сектора чрез програмата Microsoft Leap.

Обучителната програма набира, развива и обучава жени за работа в технологичната индустрия. Tek Experts я подкрепя, като пилотното ѝ издание стартира в Нигерия през 2019 г. и към днешна дата 28 жени са завършили успешно учебната програма и практическите проекти, включващи сценарии от реалната работна среда.

Тази година 16-седмичното обучение ще подкрепи 45 жени в три от локациите на Tek Experts - България, Нигерия и Руанда, като за първа година България е една от тях.

Говорейки за партньорството, Стив Хефрон, CEO на Tek Experts, обясни, че България, Нигерия и Руанда са места с голям потенциал за развитие на технически таланти и Tek Experts се ангажира да ги открие и развие.

"Имаме удоволствието да си партнираме с Microsoft, за да идентифицираме талантите, желаещи да се включат в програмата Microsoft Leap, която ще се проведе на два континента в три държави - България, Нигерия и Руанда. Като част от ангажимента на Tek Experts към разнообразието и приобщаването, тази инициатива е насочена към насърчаване на включването на повече жени в ИТ индустрията.

Основният ни фокус е към инвестирането и предоставянето на възможност на дами да придобият знания и умения, за да изградят успешна кариера в ИТ сектора. Това ще помогне и за справянето с ясно изразеното несъответствие между половете в технологичната сфера и недостатъчния брой жени в индустрията, което от своя страна води до ограничаване на потенциала за повишена креативност, иновации и ефективност", добавя Хефрон.

Програмата ще продължи от април 2022 г. до юли 2022 г., като за да се създаде среда, в която жените да процъфтяват, са включени насърчаване, практическо техническо обучение, наставничество и спонсорство. Избраните участници ще получат необходимите умения и опит, за да се развиват в технологичната индустрия.

Научете повече за обучителната програма Microsoft Leap ТУК.

Ако искате да се включите в програмата, направете го ТУК.

Повече за Tek Experts:

Tek Experts е водещ глобален доставчик на специализирани услуги за техническа поддръжка на едни от най-големите световни технологични гиганти. С високо специализиран технологичен фокус, компанията предефинира индустрията, превръщайки техническата поддръжка в силно стратегически двигател за създаване на стойност за днешното дигитално трансформирано предприятие. С 5000 служители в седем глобални офиса, Tek Experts изгради имидж на компания със задълбочен технически опит и възможности. Компанията работи по модела "следвай слънцето", който надхвърля границите, езиците и часовите зони. Tek Experts е част от YNV Group, глобална холдингова компания, която помага на хората да процъфтяват и растат в съвременния дигитален свят.