Електромобилите на Volkswagen печелят конкуренцията с Tesla в Европа. Германският автомобилен гигант изпревари американската компания по продажби на изцяло електрически превозни средства в региона и през първата половина на 2021 г. зае 26 процента от пазара. Популярността на марката, местното производство и по-ниските цени са в полза на Volkswagen, пише CNBC .

Най-популярният екологичен модел на Volkswagen е хечбекът ID.3, чийто цени започват от 40 000 долара. Другият подобен хечбек на марката - ID.4, който може да бъде закупен за поне 42 хиляди долара,. също се радва на добро търсене. Общите продажби на електрически превозни средства на групата включват също Porsche, Audi и Bentley.

Tesla ще конкурира Volkswagen ID.3 с Model 2 за €23 000

Tesla ще конкурира Volkswagen ID.3 с Model 2 за €23 000

Очаква се европейските продажби на по-достъпната електрическа кола да започнат през 2023 г.

Трудно е да се каже, отбелязва медията, дали германците ще успеят да запазят лидерството си. Особено като се има предвид, че Tesla се готви да отвори собствен завод в Берлин и в глобален (световен) мащаб все още е начело по продажби. За първите три тримесечия на 2021 г. компанията на Илон Мъск е доставила 627 хиляди електрически превозни средства на клиенти, което е 334 хиляди единици повече от Volkswagen.

Скоро Tesla ще трябва да се бори за лидерството си на пазара за електромобили

Скоро Tesla ще трябва да се бори за лидерството си на пазара за електромобили

Много от електромобилите на Volkswagen, предвидени за втората половина на 2020 година, са вече продадени

Припомняме, че през 2022 г. на европейския пазар ще навлезе нов електрически автомобил на Volkswagen - купеподобният кросоувър ID.5 , който споделя с модела ID.4 не само платформата, но и цялата техническа характеристика като цяло. Новият модел може да бъде закупена в три модификации (две със задно и една със задвижване на всички колела), най-скъпата от които има 295-конски сили и ускорява от 0 до 100 км в час за 6,3 секунди.

Какви инициативи за стимулиране на продажбите стартира Volkswagen

Какви инициативи за стимулиране на продажбите стартира Volkswagen

Най-големият производител на автомобили ще предложи подобрени условия за лизинг и финансиране