Служителите на LinkedIn по света получиха неочакван подарък от компанията — почти всички от тях ще могат да прекарат следващата седмица в почивка. Целта на компанията е да избегне бърнаут, пише CNN.

От 5 април почти всички от общо 15 900 служители ще получат една седмица платен отпуск. И тъй като почти всички от тях ще почиват, никой от тях няма да се притеснява от натрупването на имейли, пропуснати срещи и други, докато ги няма.

На работа ще остане неуточнен брой служители, които да поддържат услугата. Те ще могат да вземат своята седмица отпуск по-късно.

LinkedIn, както повечето подобни компании по света, въведоха възможност за дистанционна работа преди година заради пандемията. Още през миналото лято обаче редовните анкети сред тях започват да показват промяна в настроенията. "Смятам, че тежестта на пандемията взе своя дан през тези месеци. Бяха трудни времена", казва Тюла Хенсън, директор "Човешки ресурси". И допълва, че сред служителите ясно се вижда преумора.

Решението на LinkedIn не е прецедент. През септември Google даде на служителите си един ден колективна почивка, а Facebook позволи на своите да почиват цяла седмица покрай Деня на благодарността.