Тази година туристическият гид Michelin ("Мишлен") въвежда нова система за оценка на хотелите в световен мащаб. Компанията вече е присъдила на 24 френски хотела най-високата си оценка, "Три ключа", пише Skift.

Michelin връчи новите отличия на 189 френски хотела и планира да разкрие избора си за най-добрите луксозни хотели в САЩ на 24 април, за Испания на 29 април, за Италия в началото на май и за Япония и Корея през юли.

Michelin обяви, че се стреми да оцени хотелите отвъд основните удобства, с акцент върху техните ресторанти, дизайн и обслужване. Фокусът на класацията са местния характер, индивидуалността и цялостното незабравимо изживяване на гостите.

Един ключ означава "специален" хотел, два ключа "изключителен" хотел, докато три ключа представляват "извънредни" заведения.

Happy отваря първи ресторант в Румъния

Българска верига ресторанти отваря първото си заведение в Румъния

Компанията управлява над 35 заведения у нас, 5 в Барселона и един в Лондон

Michelin посочи 38 хотела с "Два ключа" и 127 хотела с "Един ключ". Няколко дворцови хотела получиха "Три ключа", включително Four Seasons George V. Chateau. Списъкът включва и провинциални места за настаняване, включително Lafauri-Peyraguey и Chateau de la Gaude, които спечелиха "Два ключа", и няколко бутикови хотела, които попаднаха сред тези с "един ключ", включително Hôtel Le Ballu, La Fantaisie и Les Bains.

Хотелиерската индустрия следи внимателно как Michelin ще направи оценката на хотелите и потенциалното й въздействие върху бизнеса. Някои са обнадеждени.

"Приветствам всяка организация, която има амбицията да внесе яснота в този свят на объркване относно това как да се оценяват истински луксозните хотели", каза Валериано Антониоли, главен изпълнителен директор на Lungarno Collection, верига от малки луксозни хотели, собственост на семейство Ферагамо.

Какво представлява първият в света ресторант на балон с горещ въздух и колко струва преживяването?

Какво представлява първият в света ресторант на балон с горещ въздух и колко струва преживяването?

Прочутият готвач Анджелик Шмайнк от Нидерландия предизвика огромен фурор с отварянето

"Ако сте малък играч като нас, вие сте непозната марка за, да речем, китайски клиент, който посещава Европа за първи път. Система за оценяване, която е добре позната, може да помогне на клиентите да разпознаят марката, която наистина предоставя най-доброто изживяване за парите", каза Антониоли.

Антониоли също казва, че ръководството може да помогне за създаването на по-глобално призната рамка за сравняване на хотели в различни страни.

"Има известно ниво на объркване от регулаторна гледна точка, което прави много трудно сравняването на петзвезден хотел в, да речем, Съединените щати с такъв в Италия и дори между регионите в Италия", каза той.

Най-големият играч в областта в момента е Forbes Travel Guide, а новите рейтинги на Michelin ще осигури нова конкуренция в пространството.

Мъск прие поканата: направи си резервация в ресторант до Белоградчишките скали

Мъск прие поканата: направи си резервация в български ресторант

Най-богатият човек в света планира посещение у нас догодина

Въпреки че остава да се види как рейтингите на хотелите ще бъдат приети в световен мащаб, установеното разпознаване на марката и фокусът върху качеството позиционират Michelin като важен играч.

Снимка 660367

Източник: Michelin