Първи ресторант от популярната българска верига Happy ще отвори врати в румънската столица Букурещ, съобщава Forbes Romania. Заведението ще се намира в търговския център AFI Cotroceni.

Българският ресторант ще се простира на площ от 730 кв.м и трябва да отвори в края на първата половина на 2024 година, съобщават от консултантската компания за недвижими имоти CBRE, която е посредник на сделката.

"Happy Restaurants е познат на някои румънци, които прекарват ваканциите си в България или в други европейски градове", коментира Иван Попов, който е главен изпълнителен директор на Happy Restaurants.

Навлизането в Румъния е част от глобалния план за развитие на компанията, който има за цел да нарасне от 40 на 70 локации до 2030 година и да се разшири на нови пазари, включително Обединените арабски емирства - със заведение в Дубай.

На румънския пазар Happy Group планира да отвори поне 5 ресторанта през следващите 5 години в Букурещ.

Снимка 587531

Източник: Happy London

Happy отново е обявен за най-добър ресторант в Лондон

Ресторант от българската верига за хранене е отличен като най-добрият ресторант в Лондон за втори път, в класацията на British Restaurant Awards. Заведението в столицата на Великобритания се намира на емблематичния площад Piccadilly Circus.

Българският ресторант се състезава за отличието с 25 000 други ресторанта, а в избора участваха 1 000 000 души, които гласуваха.

Happy е обявен за най-добър ресторант в Лондон

Български ресторант е обявен за най-добър в Лондон

В класация British Restaurant Awards 2022

Първият ресторант от веригата Happy Bar & Grill е открит във Варна на Бъдни вечер - 24 декември 1994 година. Към днешна дата компанията управлява и развива над 35 заведения в България, 5 в Барселона и един в Лондон. Клиентите на веригата за хранене са около 40 милиона всяка година.