Илън Мъск - най-богатият човек в света и собственик на компаниите Tesla и Twitter, иска да посети България през април следващата година. Това става ясно от публикация в социалните мрежи на ресторант край Белоградчик, за който бизнесменът вече си бил направил резервация. Новината беше потвърдена и от служебния министър на туризма Илин Димитров.

Припомняме, че до това се стигна, след като вчера милиардерът коментира, силно впечатлен, фотография на Владислав Терзийски, на която са заснети Белоградчишките скали. Мъск написа под снимката, че това място в България му напомня на пейзаж от популярната фентъзи видеоигра Elden Ring.

Илон Мъск сравни Белоградчишките скали с фентъзи видео игра

Шефът на Tesla сравни едно от природните богатства на България с фентъзи видео игра

Милиардерът изглежда възхитен и това стана хит в Twitter

Популярната видео игра, с която Мъск сравнява българския пейзаж беше пусната тази година. Действието в нея се развива в алтернативен фентъзи свят, като играчът трябва да премине през редица изпитания.

"Бях сигурен, че това е в "Elden Ring", написа собственикът на Tesla под снимка на българската природна забележителност в Twitter и коментарът, както и самата фотография, бързо добиха световна популярност.

Министърът на туризма покани Мъск в България

Министърът на туризма покани Мъск в България

Министерството на туризма ще изпрати официална покана до милиардера

Бързо последва и реакция от страна на българските власти. От общината в Белоградчик и самият служебен министър на туризма Илин Димитров поканиха Мъск у нас, а най-добрата част от всичко е, че бизнесменът явно е решил да уважи поканата. Поне засега.