Министърът на туризма Илин Димитров покани Илон Мъск в България, за да види Белоградчишките скали. Това се случи след като фотография на едно от природните богатства на България - Белоградчишките скали беше коментирана от Мъск и оприличена на живописния пейзаж с фентъзи компютърната играта Elden Ring.

"Бях сигурен, че това е в "Elden Ring", написа собственикът на Tesla под снимка на българската природна забележителност в Twitter.

Министърът на туризма е поканил Мъск, за да види Белоградчишките скали и крепостта около тях. Поканата е отправена в социалната мрежа Twitter.

Снимка 596169

Източник: Twitter

Министерството на туризма ще изпрати официална покана до Мъск, след като Димитров се върне от Турция, където е на посещение. Ще бъде поканен и създателят на видео играта Elden Ring Хидетака Миядзаки и нейния съавтор - популярният писател на фентъзи романи Джордж Р. Р. Мартин, предава TravelNews.

Илон Мъск сравни Белоградчишките скали с фентъзи видео игра

Шефът на Tesla сравни едно от природните богатства на България с фентъзи видео игра

Милиардерът изглежда възхитен и това стана хит в Twitter

Министърът пише в туит, че у нас са открити и най-старите предмети от обработено злато в света с призив Мъск да дойде и да ги види.