Главният финансов директор на Verizon Communications Inc Фран Шамо обяви, че най-големият доставчик на безжични услуги в САЩ може да обмисли закупуването на интернет бизнеса на Yahoo Inc, който включва пощенската услуга, новинарската секция, спортните сайтове и рекламната мрежа, предаде Reuters.

„Ако видим, че има стратегическо съответствие, има смисъл за нашите акционери и можем да възвърнем стойност, ще го погледнем, но на този етап е твърде прибързано да се говори за това”, заяви Шамо, цитиран от Rеutеrs.

Той припомни, че бордът и инвеститорите на Yahoo не са решили какво ще правят с този актив. „Мисля, че в момента те се опитват да разберат какво точно ще направят”, добави Фран Шамо.

По-рано тази година Verizon купи AOL Inc в сделка за 4,4 милиарда долара, за да навлезе в целенасочената реклама и мобилното видео. През октомври щатският телеком стартира услугата go90, която предлага стрийминг на видео на мобилни устройства, съпроводен от реклами. Въведението бе насочено към младите и целеше да донесе нови приходи на компанията.

От Yahoo са отказали да коментират твърденията. Бордът на директорите на интернет гиганта се срещна в петък за последна серия от срещи, за да разгледа различните варианти за компанията, включително продажбата на затруднения, но основен за компанията интернет бизнес.