Международният инвестиционен фонд Advent International е приключил сделката по придобиване на създадената в България финтех компания myPOS, става ясно от официално съобщение.

Advent управлява активи на стойност 92 милиарда долара и стои зад някои от най-големите придобивания на инструменти за обработка на плащания в Европа, включително Vantiv, Worldpay, XPLOR, Planet и Nexi.

Американският инвестиционен фонд Advent International иска да купи българската myPOS

Бивш инвеститор в "Девин" и БТК иска да купи българската myPOS

Уведомени са антимонополните регулатори у нас и в Кипър

myPOS е създадена през 2012 г. у нас, като от 2014 г. тя предлага цялостно решение за приемане на картови плащания за бизнеса. Тя обслужва повече от 30 европейски държави и работи с над със 190 000 малки предприятия в транспорта, търговията на дребно и хотелиерството сред други сектори в континентална Европа.

"myPOS все още е единствената компания в Европа, предлагаща на търговците, които приемат дигитални плащания чрез нейните инструменти, да получат парите си веднага, без да бъдат таксувани допълнително за това. Компанията наскоро отвори нови магазини в Неапол, Италия, и Лион, Франция, и се подготвя за нова вълна на разширяване на европейския пазар", става ясно от съобщението.

Американският инвестиционен фонд Advent International придобива българската myPOS за €500 милиона

Американският инвестиционен фонд Advent International придобива българската myPOS за €500 милиона

Фондът ще придобие регистрираното във Великобритания дружество, което доставя платежни услуги за малки търговци

Амбициите на myPOS са "да стане лидер в сегмента микро, малки или средни предприятия в разплащателната индустрия".

След затварянето на сделката в ръководството на myPOS влизат Абденур Беззух като главен технологичен директор и Любомир Атанасов като вицепрезидент по стратегията. Те са представени като професионалисти с "богат опит и познания в сектора".