Изглежда германският гигант Bayer няма никакво намерение да се отказва от амбициозната си идея да създаде най-големия износител на агропродукти в света. Преди няколко месеца от корпорацията отправиха предложение за придобиването на най-големия производител на семена – американската Monsanto.

Първоначално офертата на Bayer беше за 42 милиарда долара. По-късно те увеличиха предложението си до 62 милиарда долара. Днес германската компания заяви, че е готова да плати още по-скъпо, за да осъществи целта си.

Bayer с оферта за купуването на най-големия производител на семена в света

Bayer с оферта за купуването на най-големия производител на семена в света

Сделката може да надхвърли $42 милиарда

Нейното ръководство обяви, че ще даде 127,50 долара за акция на Monsanto. Това означава, че стойността на сделката се увеличава до 65 милиарда долара, става ясно от публикация на BBC.

От Bayer потвърждават, че са в напреднали преговори с американския производител. Те обаче предупреждават, че разговорите може и да не завършат със споразумение.

През май отправеното предложение беше за 122 долара единична цена за акция. Тогава от Monsanto отхвърлиха офертата, като “посредствена”. По-късно Bayer предложи нова цена от 125 долара, но тя също беше отхвърлена.

Двете компании заедно ще създадат най-големия доставчик на агропродукти в света, като новата корпорация ще бъде лидер на пазара в САЩ, Европа и Азия.

Bayer потвърди – дава $62 милиарда, за да влезе в агробизнеса

Bayer потвърди – дава $62 милиарда, за да влезе в агробизнеса

Акционери във фармацевтичния гигант са против сделката с Monsanto