Лидерът в сферата на разплащанията PayPal ще бъде първата чуждестранна компания, която навлиза на китайския пазар за дигитални платежни услуги, пише Reuters.

Навлизането на китайския пазар ще стане чрез придобиването на компанията GoPay Information Technology. От там съобщават, че централната банка на втората икономика в света е дала на PayPal разрешение за закупуването на 70% от активите на фирмата.

От PayPal информират, че придобиването е предмет на обичайни условия. Финансовите параметри около сделката обаче не са ясни. Според информацията PayPal ще извърши придобиването чрез дъщерно дружество в Шанхай.

Очаква се сделката да приключи в рамките на чтвъртото тримесечие на 2019 година.

PayPal купи европейската iZettle за $2,2 милиарда

PayPal купи европейската iZettle за $2,2 милиарда

Поредната обещаваща компания от континента премина в американски ръце

След обявяването на новината цената на акциите на американската компания се повишиха с повече 2%.

Gopay има лицензи за мобилни, онлайн и трансгранични плащания. Фирмата представлява малък доставчик на цифрови плащания, без да е необходима карта. Компанията оставаше в сянката на гигантите на пазара Alipay и WeChat Pay, които заемат съответно 54% и 39% процента от китайския пазар на цифрови плащания, възлизащ към края на 2018 година на стойност 29 трилиона долара, информира немското бизнес издание Нandelsblatt.

Тим Кук: Apple Pay расте по-бързо от PayPal

Тим Кук: Apple Pay расте по-бързо от PayPal

Услугата достига вече 47 пазара