Цените на петрола в четвъртък продължават да се понижават на данните за ръст на запасите в САЩ. Освен това стана известно, че добивът в страната е достигнал нов рекорд - 12,9 млн. барела на денонощие.

Според анализаторите, натиск върху петролния пазар в близко време ще оказват новините около търговските преговори между САЩ и Китай. Особено след като президентът Тръмп подписа законопроекта в подкрепа на протестиращите в Хонконг.

Януарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures днес сутринта поевтиняват с $0,18 - до $63,88 за барел. В сряда цената на тези контракти се понижи с $0,21, стигайки при закриването на сесията $64,06 за барел.

Котировките на американския еталон WTI за януари на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в същото време спадат с $0,24 - до $57,87 за барел. В хода на вчерашната търговия те се понижиха с $0,30, до $58,11 за барел.

Според публикуваните официални данни на енергийното министерство, стоковите запаси от петрол в САЩ през миналата седмица са нараснали с 1,572 млн. барела, на бензин - с 5,132 млн. барела и на дестилати - с на 725 хиляди барела.

В четвъртък американският петролен пазар ще бъде закрит поради празника Ден на благодарността.