Пазарът на криптовалути бележи известно възстановяване, след отчетените загуби, а това подхранва оптимизма за потенциално рали при алтернативните монети и най-вече при т. нар. меме токени. Именно една такава криптовалута, изветна с името PЕPE, отбеляза близо18% ръст на цената в рамките на ден. Този скок помогна на PEPE да достигне нови исторически върхове над $0.10, отбелязвайки значителен обрат спрямо предишните загуби, пише Coinmarketcap.

На седмична база монетата регистрира около 22.8% ръст. Този скок, макар и значим, може да не е краят на възходящата траектория на PEPE, тъй като крипто общността очаква по-нататъшно установяване на цените без видими ограничения.

След като въведе цялото си предлагане в обращение, PEPE може да се похвали със завидна търговска активност, като над 50% от предлагането му се обмени в рамките на 24 часа. Устойчивостта на токена и способността му да отскача от дъната се дължат на непоколебимата подкрепа на неговата отдадена общност, коментират крипто експерти.

Създателят на Ether дари $1,2 милиард на Индия в меме криптовалута

Създателят на Ether дари $1,2 милиард на Индия в меме криптовалута

Shiba Inu стана популярна като "Убиец на Dogecoin" напоследък

Въпреки ограниченото си присъствие в децентрализирани платформи за търговия като Uniswap, PEPE е намерил своето място в различни по-малки децентрализирани финансови (DeFi) протоколи, мостове и платформи за кредитиране.

През месец март PEPE, която е и третата по големина меме криптовалута по пазарна капитализация, отбеляза забележителен ръст, като през последния месец нарасна с близо 800% и достига пазарна капитализация от $3 милиарда. На 6 февруари монетата имаше приблизително 150 000 притежатели, а до 8 март техният брой нарасна до 175,000, което показва забележително увеличение от 16% за по-малко от две седмици.

Историческите данни сочат, че такъв бърз ръст на притежателите преди е бил свързан със значително повишаване на цената, както стана ясно, когато стойността на PEPE се удвои в рамките на 15 дни. Предстои да видим следват ли нови и още по-големи върхове.

Криптовалута, основана на меме, стана по-споменавана от биткойн и поскъпна с над 800%

Криптовалута, основана на меме, стана по-споменавана от биткойн и поскъпна с над 800%

Търговията с Dogecoin беше задвижена от същата група в Reddit, която изстреля и акциите на GameStop