През първото полугодие на 2007 г., ПИБ продължи да е петата по големина банка в България с активи в размер на 3 468.9 млн. лв. Депозитите от нефинансови институции отчитат ръст от 110.86% в сравнение със същия период на миналата година и достигат до 2 649.7 млн. лв., информира финансовата институция в съобщение за пресата. 

Банката затвърждава силните си позиции в областта на кредитирането като в края на отчетения период ПИБ е петият по големина кредитор като общият портфейл на банката е 2 276.3 млн. лв.

ПИБ бележи растеж и при кредитирането на физически лица като в края на полугодието заема пето място и по този показател с предоставени кредити на гражданите в общ размер на 602 млн. лв.

През първото полугодие на 2007 г. ПИБ премина към чип-технология. Банката започна издаване на дебитни и кредитни карти с чип и от месец май подменя безплатно картите с изтекъл срок с новия тип, като към края на отчетния период издадените карти с чип надхвърлят 100 хиляди.

ПИБ стратира и успешно приключи миграцията на всички свои банкомати към CaSys International за обслужване на карти с чип. С цел максимално улесняване на своите клиенти, банката продължи да инсталира модерни АТМ-устройства и ПОС-терминали в най-атрактивните локации в София и страната.

Водеща е позицията на банката по отношение на ПОС терминалната мрежа, като в края на полугодието банката разполага с над 4 300 ПОС-терминала инсталирани в търговски обекти. Реализираният оборот на плащания с банкови карти през ПОС-терминалната мрежа на ПИБ също бележи ръст от 21.56% спрямо м. март 2007 г.