Технологичните титанти владеят пазара.

Apple вече струва над $2 трлн. Заедно с Amazon, Microsoft, Alphabet (Google) и Facebook, общата пазарна капитализация е $7 трлн. Ако добавим и Tesla и Netflix към списъка - Великолепната седморка на Nasdaq, ще получим оценка от впечатляващите $7,7 трлн., пише CNN.

За да поставим числото в контекст, трябва да погледнем към индекса Russell 2000, който включва почти 2 000 от по-малките публични американски компании. Той има обща пазарна капитализация от около $1,9 трлн., по данни от Refinitiv.

Apple и Tesla, които обявиха планове за сплит на акциите, за да намалят индивидуалната им цена, се търгуват на рекордно високи стойности. Останалите пет не са далеч от рекорд. Акциите и на седемте компании растат значително, въпреки пандемията и последвалата криза.

Apple успява да генерира растящо търсене на услуги и приложения в екосистемата си. Microsoft, Amazon и Alphabet доминират облачните услуги и други индустрии, като гейминг, е-търговия и интернет търсене.Facebook продължава да е лидер в социалните мрежи, въпреки всички скандали. Tesla е кралят на електромобилите. А Netflix остава на върха на видео стрийминга.

Директорите продават акции: лош знак за пазарите?

Директорите продават акции: лош знак за пазарите?

Подобен темп на разпродажби не е виждан от 2006 г. насам