В края на март новият флагман на Samsung беше шумно представен и посрещнат с овации заради добрия си дизайн и редицата нови функции, включени в него. Няколко дни преди официалното му пускане на пазара обаче се оказва, че смартфонът може да предърпи малък фалстарт.

Проблемът е свързан с дигиталния гласов асистент на модела Bixby, който беше едно от най-обсъжданите нововъведения на Samsung. Оказва се обаче, че той няма да бъде напълно функционален при пускането на флагмана за продажба.

В официално свое становище, изпратено до медиите във вторник вечерта, от южнокорейския производител потвърждават, че Bixby няма да може да поддържа гласови команди при дебюта на S8 и S8 Plus на пазара на 21 април.

Новият Samsung Galaxy S8 надмина очакванията. Дори тези на Apple (СНИМКИ и ВИДЕА)

Новият Samsung Galaxy S8 надмина очакванията. Дори тези на Apple (СНИМКИ и ВИДЕА)

Ето с какво изненада най-много новия флагман на производителя

От компанията посочват, че потребителите няма да могат да "говорят на Bixby" до края на тази пролет, съобщава Business Insider. Другите функции на софтуера обаче ще работят.

В това число влиза Bixby Vision, която може да идентифицира предмети от заобикалящата среда, подобно на добавена реалност, и да дава информация за тях, както и функцията за напомняния Bixby Reminder.

Специалистите от Samsung обаче ще трябва да направят всичко възможно приложението да стане напълно функционално възможно най-скоро. Причината е, че Apple вече готви големия конкурент на S8 - iPhone 8, който също ще работи с дигитален асистент - Siri.

За колко ще се продава новият Samsung Galaxy S8 в България?

За колко ще се продава новият Samsung Galaxy S8 в България?

Ето ги цените