Създателите на Pokemon GO искаха да създадат продукт, който да се превърне в хит и да накара хората да излязат навън и да опознаят мястото, където живеят, докато играят. И изглежда успяха да постигнат това.

В свой общ доклад изследователи от Microsoft Research и Станфордския университет са открили, че хората, играещи Pokemon GO са се разхождали с 25% повече от преди. За целта те са отчели данните от спортните тракери Microsoft Bands, пише сайтът ReCode.

"Открихме, че играта е повишила активността на всички хора, включени в изследването, като постигнатите резултати са различни в зависимост от възрастта, пола и теглото на потребителите", се посочва в документа.

"Резултатите са окуражаващи, като показват позитивния ефект на Pokemon GO дори при по-възрастните потребители със заседнал начин на живот и тези, страдащи от затлъстяване", допълват експертите. 

Изчисленията в доклада показват, че хората, ползващи играта в САЩ, са направили допълнително 144 милиарда крачки само през първия месец след пускането на продукта.