Румънският онлайн търговец на дребно eMAG, с 9 милиона клиенти от Румъния, България и Унгария и пазар с 40 000 продавачи, разработва логистичен хъб от 100 000-120 000 кв.м близо до Будапеща. Това ще бъде най-големият логистичен център от този тип в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), съобщава Economica.net.

Инвестицията се оценява на 100 млн. евро, като компанията вече е използвала мостов заем от 30 милиона евро, за да я стартира. Гръцката Alpha Bank, която разработи по-широко сътрудничество с eMAG, ще отпусне заем от 70 милиона евро за финансиране на проекта.

При разработването на проекта eMAG се ангажира със стандартите за сертифициране BREEAM Excellent за зелени сгради за оптимизиране на потреблението на енергия и ограничаване на емисиите на парникови газове.

"Като лидер в бизнес кредитирането в Гърция, финансирането от Alpha Bank на първия проект за логистичен център на eMAG в Централна и Източна Европа потвърждава ангажимента на нашата банка да финансира проекти с добавена стойност, които ускоряват формирането на регионални играчи и допринасят за подкрепа на устойчивия икономически растеж," каза Янис Емирис, генерален директор Банкиране на едро на Alpha Bank.

"Суйчари за влюбен", "самомиялни" и "безплатни кучета": Какво търси българинът в eMag

"Суйчари за влюбен", "самомиялни" и "безплатни кучета": Какво търси българинът в eMag

Платформата сподели тазгодишната си колекция от бисери

"Надяваме се, че примерът на eMAG ще бъде възприет в широк мащаб от представителите на румънската бизнес среда", каза Серджиу Опреску, изпълнителен президент на Alpha Bank Румъния и генерален мениджър на международната мрежа на Alpha Bank Group.

Alpha Bank е първата чуждестранна частна банка, която навлиза на румънския пазар през 1994 г., изграждайки дългосрочни отношения с големи корпорации през изминалите близо 30 години.

През последните години eMAG и Alpha Bank си сътрудничат за внедряване на решения, целящи да предоставят на клиентите на търговеца на дребно иновативни решения за плащане, като например: стартирането на услугата Instant Money Back за първи път в Европа (последвано от подобни внедрявания, включително в Унгария ); Споделяне на POS в шоурумите на eMAG; Вноски извън САЩ, реализирани с VISA; интегрирането на POS в мрежата easybox, разработена от Sameday; SoftPOS за Freshful куриери и други.

eMAG измести Dacia като най-скъпата марка в Румъния

eMAG измести Dacia като най-скъпата марка в Румъния

Компанията планира по-голяма експанзия в Европа