Facebook ще удвои размера на офис пространството, което заема в Лондон, като част от продължаващото разрастване на технологичните компании в Обединеното кралство.

Новите офис сгради в района на "Кингс Крос" ще разполагат с площ за повече от 6000 души, в сравнение със заложената цел от 2300 работници до края на тази година. В изявлението на компанията обаче не се посочва колко работни места ще бъдат създадени като част от част от разширяването.

Колко данъци плати Facebook на Острова?

Колко данъци плати Facebook на Острова?

Компанията сериозно промени данъчната си система

Workplace, инструментът за корпоративно сътрудничество на Facebook, се развива и управлява изцяло от Лондон, а британската столица е дом и на инженерния екип, отговарящ за сигурността на общността на социалната мрежа. Нейните лондонски екипи работят и върху продукти за виртуална реалност.

"Великобритания е едно от най-добрите места в света, за всяка технологична компания и инвестираме тук в дългосрочен план", каза в изявление Стив Хеч, управляващ директор на Facebook за Северна Европа, цитиран от Bloomberg.

Bloomberg News съобщи през ноември, че компанията води преговори, за да наеме нов офис в "Кингс Крос", близо до планираната централа на Google. Социалната медийна компания, която също така наема офис площи близо до "Оксфорд стрийт", ще заеме почти 56 000 кв. м нови офис площи, еквивалентни на повече от 9 футболни игрища.

Американските технологични гиганти Apple, Amazon.com и компанията майка на Google - Alphabet се разширяват в Лондон, привлечени от концентрацията на висококвалифицирани работници.

Това търсене помогна цените на офисите в британската столица да се задържат близо до рекордните висоти, независимо от гласуването на Brexit и намаляването на разходите в сектора на финансовите услуги.

Количеството офис площи, отдадени под наем от технологични, медийни и телекомуникационни компании в централната част на Лондон миналата година, е 25% по-високо от дългосрочната средна стойност, според експертите на Knight Frank.