Немската верига Kaufland откри хипермаркет в Петрич, като инвестицията е на стойност 19 млн. лева, съобщиха от компанията. Kaufland България е в нашата страна от 15 години и това е 61-ият хипермаркет на веригата в страната. Веригата досега е открила хипермаркети в 35 града у нас, като общата стойност на инвестициите е над 1,4 млрд. лева.

Обектът в Петрич е разположен на над 4000 кв. м застроена площ, от които близо 2300 кв. м са търговска площ.

Първият хипермаркет на Kaufland в Петрич предлага общо над 15 хил. продукта в постоянния си асортимент, от които над 11 хил. са хранителни стоки, а над 4000 - нехранителни. Собствените марки на Kaufland в новия обект са повече от 3000. Магазинът разполага и със собствената пекарна, където се приготвят различни видове хляб и тестени изделия.

В магазина на Kaufland в Петрич около 4400 от продуктите са произведени в България, като от тях 112 са предлаганите хранителни продукти от 10 производители от района на Петрич и Благоевград, вкл. фермерски продукти.

 Как ще изглеждат cофийските Централни хали? Kaufland представи нов проект

Как ще изглеждат cофийските Централни хали? Kaufland представи нов проект

Следващата година емблематичната столична сграда може да има нов облик

С новия си хипермаркет Kaufland България открива 80 нови местни работни места. Екипът е съставен от хора от Петрич и региона, каквато е политиката на компанията, допълват оттам.