Push Doctor, стартъп с платформа, която позволява на потребителите да потърсят доктор и да се свържат с такъв след няколко минути чрез видео разговор, набра 26.1 милиона долара от група инвеститори.

Ползвателите се таксуват по 20 паунда за 10 минутна консултация чрез приложението за смартфони или уебсайта. След нея, пациентът може да получи предписана рецепта, болничен лист или направление за доктор.

Крайното финансиране на базирания в Манчестър стартъп, който свързва пациенти с мрежа от хиляди британски квалифицирани лекари, сега се равнява на над 37.5 милиона долара.

Push Doctor, който се конкурира с подобните на него Babylon и Your.MD, обяви, че ще използва парите, за да пусне нови продукти на пазара и добави, че първият от тях ще бъде наличен по-късно тази година.

Снимка 302646

Източник: Push Doctor Website

"Последното финансиране ще помогне броят на клиентите ни да расте, както и да направим значителната стъпка към амбицията ни да станем най-предпочитаната от потребителите марка за дигитално здравеопазване в света, " допълни в изявление основателят и CEO на компанията, Ерен Озагир.

Business Insider съобщи, че Вишал Гулати, инвеститор в дигиталното здравеопазване в Draper Esprit, посочва, че очакванията на хората относно как, кога и къде ще имат достъп до здравеопазване са еволюирали.

"Push Doctor е водещият здравен доставчик, който се обръща към нарастващите незадоволени нужди на пациентите. Поставяйки опита на пациента на първо място, компанията променя връзката ни със здравеопазването, намалявайки пречките до достъпа както за неотложни така и за хронични, дългосрочни заболявания. Познавайки екипа от две години, съм въодушевен да продължа работата си с тях по изграждането на продукт, който ще промени преживяването на пациентите в бъдещето."