Мобилното приложение за търсене и откриване на местоположение Foursquare обяви няколко значителни промени: финансиране от 45 млн. долара и нов главен изпълнителен директор.

Стартиращата компания доби популярност преди седем години с приложението за отбелязване на база на местоположението, в което се намира потребителят, припомня СNN.

В четвъртък фирмата обяви нов кръг на финансиране. Анализатори посочват, че на него компанията може да бъде оценена на приблизително 332 млн. долара – близо половината от стойността, която инвеститорите ѝ даваха през 2013 година. Тогава Foursquare събра 35 млн. долара при оценка за 650 млн. долара.

Денис Кроули, основател и досегашен главен изпълнителен директор на компанията, встъпва в нова длъжност – изпълнителен председател, а постът му ще бъде поет от главния оперативен директор Джеф Глюк.

От своя страна Кроули коментира, че не слиза, а по-скоро се изкачва в ръководството на компанията. „Тази нова длъжност ще ми позволи да се съсредоточа изцяло върху визията и иновациите, дългосрочната стратегия и създаването на нови продукти за потребителите. Ако това звучи повече като работата ми през 2010 г., отколкото тази през 2015 г., тогава... точно това е смисълът”, написа основателят на компанията в платформата за блог публикации Medium.

Неведнъж той е изразявал увереността си, че Foursquare ще направи така, че съществуването на Yelp да е без значение. Компанията обяви още, че има над 50 млн. активни потребители и има повече отбелязвания на местоположението от всякога.