Соня Миклай е новият главен управител на " Германо-Българската индустриално-търговска камара " от 1 март 2024 г.

Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години. Новият управител на ГБИТК от 10 години е част от международната мрежа на германските външнотърговски камари ( AHK ), натрупвайки международен опит в Египет и Тунис на различни ръководни позиции. През последните пет години Соня Миклай ръководи звеното за услуги "DEInternational" към Германо-Арабската индустриално-търговска камара в Кайро.

През 2019 г. става представител на Свободна държава Бавария в Египет. Соня Миклай има дългогодишен опит в сферите - стратегическо управление, международно бизнес сътрудничество, продажби, управление на проекти и развитие на дейността по представителството на германски панаирни дружества.

Обучавала се е в Софийски университет "Св. Климент Охридски" по програма Еразъм и е била част от екипа на ГБИТК в периода от 2006 до 2008 г. Владее немски, български, английски и френски език.

Соня Миклай ще продължи да работи за развитието на германо-българските икономически отношения и за постигане на стратегическите цели на организацията.