През последните месеци погледите на света са вперени в лидера на Северна Корея Ким Чен Ун. Зачестилите ядрени опити в изолираната азиатска страна накараха Западния свят да предприеме мерки срещу политиката на Пхенян, а ръководителят на държавата се превърна в една от най-обсъжданите личности в медиите.

Колкото и ексцентричен да изглежда Ким Чен Ун, той все още има да измине доста път преди да изпревари баща си Ким Чен Ир по отношение на странните му хобита и притежания. Ето само част от тях:

Личен брониран влак, пълен с луксозни автомобили

Световните лидери обикновено се возят в бронирани коли, но Ким Чер Ир стига по-далеч, като на свое разположение имал цели шест персонални бронирани влака. Всеки от тях имал конферентна зала, спални и поне един лукозен Mercedes-Benz, ако лидерът реши, че вече не му се пътува с влак. Заради страха си от летене той ходил и на международни посещения с железница.

Обувки със специална 10-сантиметрова платформа

Ким Чен Ир бил много суетен особено що се отнася до височината му. Той не само си прави специални прически, за да добави няколко сантиметра отгоре, но също имал в гардероба си мъжки обувки със 10-сантиметрова платформа.

17 луксозни жилища

Севернокорейският лидер имал 17 различни луксозни жилища, като към някои от тях имало тунели, водещи до други домове или офиси.

20 000 DVD-та

Бащата на Ким Чен Ун имал наистина впечатляваща колекция от 20 хиляди филма на DVD. Сред тях влиза поредица от истории за Джеймс Бонд, "Кръстникът" и такива с всички ленти, в които Елизабет Тейлър има участие.