Има какво да научите от американските гангстери, особено тези от италиански произход. Хората, които са чели "Кръстникът" от Марио Пузо, разбират за какво става дума. Има книги и филми, но има истории на действителни хора, които могат да ви подготвят за живота.

Една от най-трудните задачи е да се научим как да поддържаме взаимоотношенията с другите, особено с близките ни хора. А също и да не допускаме предателство. Предават ни, защото другите са решили, че при нас това е възможно - това откровената истина. Предварително сме позволили да бъдем предадени, пише zen.yandex.ru..

Защото там, където има живи хора, има място за тревога и предателство. Били ли сте предадени по някакъв повод или ситуация? Повечето хора - да. И винаги има нещо, което е пренебрегнато, пропуснато, не проверено и предоверено в нашите взаимоотношения.

В психологията има такова нещо като "несигурна привързаност". Тоест, вие вярвахте на човека, доверявахте му вашите тайни, дори сте зависими от него за нещо. Дружба, любов.

Следователно, струва ли си да разглеждаме приятелството като набор от правила, които не трябва да се нарушават?

Знаете ли, че при американската мафия се смята, че който предаде жена си и не може да се справи с желанията си, със сигурност пак ще предаде.

Как да се уверите, че няма да предадете или да ви предадат: Страх, Уважение, Воля, Достойнство. А също и способността да слушате хората. И да помагате.

Всъщност хората са мързеливи и страхливи и винаги търсят тези, които могат да решат проблемите им, които сами си създават. Следователно решаващият проблема е господар на ситуацията.

Ето няколко цитата от Ал Капоне, които заслужават внимание. Те са много полезни за държането ни спрямо другите хора, с които имаме някакви взаимоотношения и общи дела.

  • Аз ще дам три дузини от моите бандити за един човек, който знае как да решим проблемите, с разговор.
  • Не докосвайте проблема, докато проблемът не ви докосне.
  • Понасяйте глупаци от време на време - може да откриете нещо полезно. Но никога не спорете с тях.
  • Слушайте съвети, които ви дават предимство. Не давайте такива съвети на никого.
  • Ако лъжете, бъдете кратки.
  • Няма нищо случайно.
  • Бъдете гъвкави. Престанеш ли да бъдеш гъвкав, умираш. Това е изковано от метал и абсолютно негъвкаво правило. Най-гъвкавият елемент постепенно се превръща в контролиращ системата.

Сега е друго време с други нрави. Но философията на взаимоотношенията между хората остава същата.