Малко след като официално стана ясно, че София ще се сдобие с нов небостъргач, противниците на плана се надигнаха.

В края на миналата седмица по време на свое зaceдaниe oт Cтoличния oбщинcĸи cъвeт дaдoxa зелена светлина зa пъpвaтa ĸpaчĸa по издигането на сградата, като това предизвика вълна от недоволство.

Небостъргачът трябва да е висок 215 метра и да разполага с 55 етажа, като сградата ще се намира до мол "Парадайз".

Граждани обаче роптаят, че построяването й ще закрие гледката към Витоша, но и недоволстват от факта, че проектът ще влоши допълнително трафика по бул. Черни връх. Според организаторите на електронната подписка решението дори противоречи на редица разпоредби на закона.

Справка с последните данни от стартиралата онлайн петиция против строежа на Парадайз Тауър показва, че 3000 души са взели участие в подписката.

"Смятам, че подобна сграда няма място в полите на Витоша", коментира един от далите своя глас "против" на онлайн платформата Peticiq.com.

"Недопустимо е между хората и тяхната планина да бъде вдигната стена", допълва друг от противниците на плана.

Не е изненада, че най-много софиянци са участват в петицията. Но сред далите своя глас са и живеещи в чужбина, показват данните от онлайн платформата.

Така например емигрирали в Париж и Монреал не са съгласни с проекта, а и хора от други части на България като Враца, Разлог, Хасково и Пловдив също са се подписали против построяването на небостъргача.

Вече е официално: София ще има нов 210-метров небостъргач

Вече е официално: София ще има нов 210-метров небостъргач

Столичен общински съвет даде своето "да" за построяването на "Парадайз Тауър"