Апартамент на Пето авеню, собственост на бившия вицепрезидент на САЩ Нелсън Рокфелер и на семейството му близо 60 години, търси нов собственик, пише Bloomberg.

Той е на 15-ия етаж и има четири спални. Обявен е за продажба тази седмица за 11,5 милиона долара. Апартаментът е с площ от 371 квадратни метра и е придобит от Рокфелер през 1963 година. Сега е собственост на сина му Нелсън Рокфелер-младши, според публичните регистри.

Само терасата е с площ от 28 квадратни метра и с невероятен изглед къмCentral Park.

Апартаментът излиза на пазара в момент, когато продажбите на луксозни имоти падат на фона на глобалната пандемия и миграцията нюйоркчани извън града. През август имаше само един подписан договор за апартамент в Манхатън на цена от 10 милиона долара, според доклад на оценителя Miller Samuel Inc. и брокерската фирма Douglas Elliman Real Estate.

Според Джонатан Милър, президент на Miller Samuel активността в момента е много по-слаба във високия диапазон на пазара. "Същият този апартамент днес няма да струва това, толкова колко преди година", каза той.

Потенциалните купувачи, които остават на местно ниво, се възползват от възможности, които иначе не биха имали, казва Orrigo, агенция за недвижими имоти.

По-рано апартаментът е бил свързан с още един имот в съседна сграда, според списъка. Но през 1979 г. апартаментите са били разделени.