Частен остров с площ близо 49 000 кв. м край бреговете на Портланд, Мейн, с панорамна гледка към Casco Bay, се дава под наем за 250 000 долара на седмица. "Европа е затворена за американците. Горещите дестинации за почивка като Hamptons са запълнени. Ето защо House Island в Портланд се предлага под наем", заяви собственикът на Ноа Гордън пред Business Insider.

Дилън Екарт агент за недвижими имоти от Nest Seekers заяви, че островът е само на 20 минути от Jetport Portland International. "Нюйоркчани могат да пристигнат на острова за по-малко от 2 часа", каза Гордън.

House Island също има три обособени места за кацане и излитане за хеликоптери, както и места за яхти.

Остров, спечелен на покер, се продава за $17 милиона

Остров, спечелен на покер, се продава за $17 милиона

Разполага с частен плаж, залив, пълен с пресни стриди и курорт с възобновяеми енергийни източници

Гордън купува северната половина на острова тази есен за 4,5 милиона долара. Южните 16 декара, свързани с имота на Гордън с тънка земна ивица, са дом на крепост от 19 век. Към днешна дата Гордън е наел острова като място за сватби.

Той е планирал да превърне House Island в "първокласния яхтен клуб" на Портланд тази година, но поради пандемията му се е наложило да се откаже. В северната половина могат да се настанят до 46 гости. Най-голямата от трите къщи на острова е пет спални. Всички къщи имат светъл интериор с дървени подове, морски декорации и прозорци, гледащи към залива.

Всяка стая на острова има изглед към водата, но от една от тях гостите могат да гледат видят Връх Вашингтон в далечината.

Европеец си купи остров за $6,3 милиона без дори да го е посетил. Сделката е сключена онлайн

Европеец си купи остров за $6,3 милиона без дори да го е посетил. Сделката е сключена онлайн

Той се намира край бреговете на Ирландия с три плажа, седем къщи и естествена дива природа

Услугите за наемане включват денонощна охрана, както и доставка на храна от континента. Удобствата са на база на продължителността на престоя. Туристите, които наемат острова за четири седмици, ще имат право да ползват басейн, спа, фитнес и бар, добавя собственикът на острова. Наемът за осем седмици включва двоен тенис-баскетболен корт.

Удобства може би са най-голямото предимство на House Island. Но едно от най-големите е изолацията по време на пандемията, заявява Гордън. "Безопасността е лукс", заяви Гордън. Плюс това, има "убийствени изгреви и залези", каза той.