Климатичните промени, или поне опитите за забавяне на процеса, се отразяват особено добре на четирима най-големи акционери в най-големия производител на батерии за електромобили в Китай, пише Bloomberg.

Общото им богатство се увеличи с почти $10 милиарда от 1 ноември м.г., след като акциите на тяхната Contemporary Amperex Technology Co. (CATL) почти се удвоиха в този период. Квартетът притежава нетно богатство от $21,1 милиарда, гласят изчисленията на Bloomberg Billionaires Index.

Председателят на CATL Zeng Yugun притежава почти половината от общото, следван от зам.-председателя Huang Shilin с $4,9 милиарда.

Батериите са ключът към електромобилите. И една китайска компания доминира индустрията

Батериите са ключът към електромобилите. И една китайска компания доминира индустрията

Как Пекин дирижира успеха на местния сектор

Както Илън Мъск, голяма част от тяхното богатство идва от развиващия се бизнес за решения, които да забавят климатичните промени. Те оглавяват списъка с милиардери, които водят битка срещу глобалното затопляне.

В сряда акциите на CATL подскочиха с 10% (колкото е лимита в рамките на ден на пазарите в континентален Китай), след като първоначалните резултати за 2019 г. показаха ръст на нетната печалба от 45%. Това накара анализаторите в CICC да покачат целевата цена на акциите с над 14%, цитирайки стабилния дял на местния пазар и възможността за силен износ.

Производителят на батерии постигна сделки с Toyota, Volvo, Daimler и Volkswagen. Водят се и разговори с Tesla, по неофициална информация. Миналата година компанията започна изграждането на първата си чуждестранна фабрика, която ще се намира в Германия.

Китайската CATL създаде трима нови милиардери за 2 дни

Китайски технологичен гигант създаде трима нови милиардери за 2 дни

Акциите на компанията не спират да се покачват