В Лондон живеят повече мултимилионери от всеки друг град в света. Това се твърди в ново проучване, цитирано от Business Insider. В момента в английската столица е дом на 4400 супербогаташи с нетно състояние от около 30 милиона долара всеки, показва анализът на Wealth Insight.

Мултимилионерите в Лондон са с 25% повече от тези в Токио, който е вторият град в класацията на Wealth Insight, и с 29% повече от тези в Сингапур, който е трети.

Първата позиция за английския град не е изненадваща, като се има предвид, че той е световен финансов център и това е една от причините да привлича богаташи.

От Wealth Insight обаче се съмняват, че мегаполисът ще продължи да доминира при евентуално излизане на Великобритания от Европейския съюз (ЕС).

От фирмата посочват, че повечето милионери в Лондон са склонни или имат амбиции да работят в сферата на финансовите услуги. 15 на сто от тях вече за заети в този ключов за столицата сектор.

Другите индустрии в Англия, в които са заети доста състоятелни хора, са търговията, медиите, технологиите и недвижимите имоти.