АП отчита, че планираните инвестиции в индикативното предложение на българо-германския консорциум за развитието на морския флот са по-големи от очакваните и гарантират постигането на поставените в стратегията цели, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Агенция за приватизация стартира заключителния етап на двустепенния конкурс. След разглеждането на предварителната оферта, Изпълнителният съвет на агенцията взе решение за допускане на "Кей Джи Маритайм Шипинг" АД до участие в него.

Срокът за внасяне на обвързваща оферта в конкурса за продажбата на 70% от капитала на "Параходство Български морски флот" ЕАД, Варна ще е до 15.00 часа на 9 януари 2008г

Окончателната оферта ще бъде представена след завършването на икономическия и правен анализ (дю дилиджънс) на дружеството.

Останалите срокове на заключителния етап са следните:

  • Извършване на огледи на активи на дружеството - от 23 ноември 2007г. до 20 декември 2007г.
  • Период за провеждане на срещи с представители на дружеството, Агенцията за приватизация, Министерството на транспорта и други министерства и ведомство и организации, имащи отношение към приватизационната процедура - от 26 ноември 2007г. до 20 декември 2007г.
      • Посещения в информационна зала - от 21 ноември 2007г. до 7 декември 2007г.