На 5 октомври 2006 г., от 11.00 часа, в сградата на Агенцията за държавни вземания РД - София на ул. "Триадица" 2,  ще бъдат отворени предложенията за закупуване на огнестрелни оръжия, отнети в полза на държавата от специализираните органи на МВР.

Огнестрелните оръжия (пистолети, револвери, въздушни и ловни пушки, ловни автомати) са разделени в четири групи, при обща  начална продажна цена 35 850 лв. Групиранено на огнестрелните оръжия е извършено съгласно действащият Закон за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите и Правилника за прилагането му.

Сред оръжията, разрешени за колекциониране, са пистолети и револвери от началото и средата на ХХ век, както и пушки произведени в Русия, Турция и САЩ през втората половина на ХІХ век

Огледът на  вещите се провежда до 29 септември 2006 г. от 10.00 до 15.00 часа в складовата база на МВР - кв. "Захарна фабрика", ул. Кукуш" №1.

Предложенията за участие в търга се подават от 25. 09. 2006 г. до 02. 10. 2006 г. в деловодството на АДВ на ул. "Г. С. Раковски" 47, както и по пощата, след предварително внесен депозит от 10% от началната продажна цена за група вещи. Участниците трябва да представят  и нотариално заверени преписи от валидно разрешение за търговия и/или ремонтна дейност на огнестрелни оръжия.